.

suka makan ubi

erm...

Posted by miss ubi | 1:45 PM | | 15 comments »

kadang2 kita xtau kenapa sesuatu benda itu terjadi...
mengapa ianya terjadi pada seseorang tu dan bukan pada orang lain..
kita berusaha fikir mengapa n mengapa...

adakah hukuman??....dugaan??...atau apakah sebabnya...
tapi...
kita hanya mampu menguatkan hati dengan mempositivkan diri..
dengan mengatakan
"semua yg berlaku ada hikmah"
dan
Allah xkan menguji umatnya di luar kemampuan mereka..
so...
sekerap mana dugaan yang datang....seteruk mana dugaan yang datang...
semuanya kita mampu tangani...sebab ujian diberikan berdasarkan kemampuan...
semakin banyak dugaan
itu menandakan..kita seorang yang kuat..
dan semakin banyak dugaan..
kita akan menjadi semakin tabah..
percaya atau tidak??...
hanya orang yg merasa akan mengetahui kebenarannya...

"apapun yg terjadi berjalanlah tanpa henti"
masa depan masih menanti...
berbekalkan kecekalan hati...
berlari dan terus belari...
menuju ke detinasi...
apa yg akan terjadi..
semuanya terpulang pada diri..
dan
ketentuan ILAHI....




Read more...

exam oh exam......Jumaat, Sabtu, Ahad..ada 3 hari lagi mau exam nie....aduiiiiii berdebarrrrrrrrrrr.
blogger-emoticon.blogspot.com.....


2/11/2009- Fundamental Of Multimedia
5/11/2009- Islamic Fund Management

9/11/2009- Risk Management
10/11/2009- System Analysis and Design
11/11/2009 - E-commerce Model
12/11/2009t- Takaful Muamalat

17/11/2009- Financial Statement Analysis



OMG...sunggguhhhhhh takotttt.......

Read more...

Exam oh exam...

Posted by miss ubi | 9:46 AM | | 16 comments »

ASSALAMUALAIKUM...

wah..dah lama x tengok blog nie.....sori sgt2 kpd kwn2 yg ubi xlayan...ubi terrrrlalu busy la sekarang..ngan assignment..& presentation.....hari nie ubi da start xda kuliah..next week da stdy week...pas tuh next weeknya lagik..exam ubi bermula..agak teramat rush sem ini..tapi xpa dah tggjwb ubi sebagai seorang student...

ubi nak exam da nie..so ubi mintak maaffff kepd kwn semua kalo ada salah silap..doakan kejayaan ubi sem nie n sampai la ubi graddd..harap2 xda halangan ...InsyaAllah..

kepada kawan2 yg berexam sekarang n xlama lagik...GOOD LUCK untuk ur all okey....semoga korang dapat wat yg terbaik......

ok..la...tadaaaaaaaaaaa ....salam...
Read more...

8612t3y234pi832u5843u5io

Posted by miss ubi | 6:02 PM | 9 comments »

bengang....
bengang...
benganggggggggggggggggggggggggg
wargggghhhhhh
oiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
arghh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
benciiiiiiiiiiiiii................
tensionnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn........
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.......................
apa faedahhhhhh!!!
apakahh jadahhhhhhhhhhh.....
nothing to display....
perlukah???
gila kaaa???????
sewellll?
tenSIONNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Read more...

tara....

Posted by miss ubi | 5:19 PM | 18 comments »

salam...
hehehe..ubi xda topic yg menarik mau kongsi..just ubi nak bg tgk hasil edit ubi untuk keja subject minor ubi...kekekeke.....ubi edit pic nie sebab ubi n kwn nie nak amik konsep japan...so nie la jadi nya...tapi nie yg xsiap edit lagik la...yg realnya dah jadik album n dah submit...hehehe..even though ada masalah masa wat nie...tapi xpala...dah settle dah...hehehe...korang tgk then komen ya....ubi tau agak menjengkelkan mata tgk pic2 nie..suka ati ubi la...hehehe...tapi yang beshnya..lecturer tanya ubi...d mana kami dapat kimono nie?..hahaha...tu tanda edit ubi berjaya mengaburi mata..kekeke..YESS!!!!
layannnnnn...okeiiiiiii....tada.....(kalo kamu perasan..pic yg pakai kimono bediri tuh..muka ubi dlm pic kecil dlm profile ubi tuh....)hehe,,,,


Read more...

puaskah ko sayang aku?

Posted by miss ubi | 9:31 PM | 8 comments »


kawan ubi nie bg cita nie ngan ubi...so just nak share ngan kamuuuu....hehehe..ok 1..2...3..layan...


Kisah ini amat bermakna untuk dijadikan pedoman buat suami isteri. Bacalah dan hayatilah:
Suami saya adalah serorang jurutera, saya mencintai sifatnya yang semulajadi dan saya menyukai perasaan hangat yang muncul dihati saya ketika bersandar dibahunya.

3 tahun dalam masa perkenalan dan 2 tahun dalam masa pernikahan, saya harus akui, bahawa saya mulai merasa letih...lelah, alasan-alasan saya mencintainya dulu telah berubah menjadi sesuatu yang menjemukan. Saya seorang wanita yang sentimental dan benar-benar sensitif serta berperasaan halus. Saya merindui saat-saat romantis seperti seorang anak kecil yang sentiasa mengharapkan belaian ayah dan ibunya. Tetapi, semua itu tidak pernah saya perolehi. Suami saya jauh berbeza dari yang saya harapkan. Rasa sensitifnya kurang. Dan ketidakmampuannya dalam menciptakan suasana yang romantis dalam perkahwinan kami telah mematahkan semua harapan saya terhadap cinta yang ideal.

Suatu hari, saya beranikan diri untuk mengatakan keputusan saya kepadanya, bahawa saya inginkan penceraian.

"Mengapa?"Dia bertanya dengan nada terkejut.

"Siti letih, Abang tidak pernah cuba memberikan cinta yang saya inginkan." Dia diam dan termenung sepanjang malam di depan komputernya, nampak seolah-olah sedang mengerjakan sesuatu, padahal tidak.

Kekecewaan saya semakin bertambah, seorang lelaki yang tidak dapat mengekspresikan perasaannya, apalagi yang boleh saya harapkan daripadanya? Dan akhirnya dia bertanya.

"Apa yang Abang boleh lakukan untuk mengubah fikiran Siti?" Saya merenung matanya dalam-dalam dan menjawab dengan perlahan.

"Siti ada 1 soalan, kalau Abang temui jawapannya didalam hati Siti, Siti akan mengubah fikiran Siti; Seandainya, Siti menyukai sekuntum bunga cantik yang ada ditebing gunung dan kita berdua tahu jika Abang memanjat gunung-gunung itu, Abang akan mati. Apakah yang Abang akan lakukan untuk Siti?"

Dia termenung dan akhirnya berkata, "Abang akan memberikan jawapannya esok." Hati saya terus gundah mendengar responnya itu.

Keesokan paginya, dia tidak ada di rumah, dan saya menenui selembar kertas dengan coretan tangannya dibawah sebiji gelas yang berisi susu hangat yang bertuliskan...

'Sayangku, Abang tidak akan mengambil bunga itu untukmu, tetapi izinkan Abang untuk menjelaskan alasannya." Kalimah pertama itu menghancurkan hati saya. Namun, saya masih terus ingin membacanya.

"Siti boleh mengetik dikomputer dan selalu mengusik program didalamnya dan akhirnya menangis di depan monitor, Abang harus memberikan jari-jari Abang supaya boleh membantu Siti untuk memperbaiki program tersebut."

"Siti selalu lupa membawa kunci rumah ketika Siti keluar, dan Abang harus memberikan kaki Abang supaya boleh menendang pintu, dan membuka pintu untuk Siti ketika pulang."

"Siti suka jalan-jalan di shopping complexs tetapi selalu tersasar dan ada ketikanya sesat di tempat-tempat baru yang Siti kunjungi, Abang harus mencari Siti dari satu lot kedai ke satu lot kedai yang lain mencarimu dan membawa Siti pulang ke rumah."

"Siti selalu sengal-sengal badan sewaktu 'teman baik' Siti datang setiap bulan, dan Abang harus memberikan tangan Abang untuk memicit dan mengurut kaki Siti yang sengal itu."

"Siti lebih suka duduk di rumah, dan Abang selalu risau Siti akan menjadi 'pelik'. Dan Abang harus membelikan sesuatu yang dapat menghiburkan Siti dirumah atau meminjamkan lidah Abang untuk menceritakan hal-hal kelakar yang Abang alami."

"Siti selalu menatap komputer, membaca buku dan itu tidak baik untuk kesihatan mata Siti, Abang harus menjaga mata Abang agar ketika kita tua nanti, abang dapat menolong mengguntingkan kukumu dan memandikanmu."

"Tangan Abang akan memegang tangan Siti, membimbing menelusuri pantai, menikmati matahari pagi dan pasir yang indah. Menceritakan warna-warna bunga yang bersinar dan indah seperti cantiknya wajahmu."

"Tetapi sayangku, Abang tidak akan mengambil bunga itu untuk mati. Kerana, Abang tidak sanggup melihat airmatamu mengalir menangisi kematian Abang."

"Sayangku, Abang tahu, ada ramai orang yang boleh mencintaimu lebih daripada Abang mencintai Siti."

"Untuk itu sayang, jika semua yang telah diberikan oleh tangan, kaki, mata Abang tidak cukup bagi Siti. Abang tidak akan menahan diri Siti mencari tangan, kaki dan mata lain yang dapat membahagiakan Siti."

Airmata saya jatuh ke atas tulisannya dan membuatkan tintanya menjadi kabur, tetapi saya tetap berusaha untuk terus membacanya lagi.

"Dan sekarang, Siti telah selesai membaca jawapan Abang. Jika Siti puashati dengan semua jawapan ini, dan tetap inginkan Abang tinggal di rumah ini, tolong bukakan pintu rumah kita, Abang sekarang sedang berdiri di luar sana menunggu jawapan Siti."

"Puaskah Siti sayangku..?"

"Jika Siti tidak puas hati, sayangku...biarkan Abang masuk untuk mengemaskan barang-barang Abang, dan Abang tidak akan menyulitkan hidupmu. Percayalah, bahagia Abang bila Siti bahagia."

Saya terpegun. Segera mata memandang pintu yang terkatup rapat. Lalu saya segera berlari membukakan pintu dan melihatnya berdiri di depan pintu dengan wajah gusar sambil tangannya memegang susu dan roti kesukaan saya.

Oh! Kini saya tahu, tidak ada orang yang pernah mencintai saya lebih dari dia mencintai saya. Itulah cinta, di saat kita merasa cinta itu telah beransur-ansur hilang dari hati kita kerana kita merasa dia tidak dapat memberikan cinta dalam 'kewujudan' yang kita inginkan, maka cinta itu telah hadir dalam 'kewujudan' yang tidak pernah kita bayangkan sebelum ini.
J

Read more...

.....

Posted by miss ubi | 8:48 PM | 0 comments »

really miss u.... Read more...

holaaaa

Posted by miss ubi | 9:31 PM | 2 comments »

salam..

pertama sekali nak ucapkanTQQ kepada sapa yg bg kad raya tp ubi xsempat amik ..mintak maaffff ubi memang xlawat blog lama dah...hehehe...cowi2x....

pas tuh....hehe sekrg ubi mls dah tgk blog..paling2 pon p masuk facebook...mls pla udah...tp lawat jugak la sekali sekala cini...hehehe....

ni just nak bgatu ja kemalasan ubi ke sini lagik....hehehe(sapa kesah kan)...wakaka....haha...xdala sekurang2nya....korang taula ubi ada tapi dah jadik pemalas..haha...ok la...xda mau ckp pa....just tgk2 cini jak...tadaaaa...salam...blogger-emoticon.blogspot.com.
Read more...

selamat raya erk suma...

Posted by miss ubi | 10:54 AM | | 9 comments »


Assalamualaikum w.b.t....


hehehe...arini 14 aribulan kan?...hehehehe sok 15 aribulan kan?....lusa 16 aribulan kan?
yehaAAAAAA......ubi start balik kampung sok...g kk dr labuan 15...16 flight g tawau...yahoooo..blogger-emoticon.blogspot.com..

gumbiranya...blogger-emoticon.blogspot.com....

akan tetapi semua asgmnt jugak patut diheret sekali..blogger-emoticon.blogspot.comsebab sumanya kena submit selepas raya...adehh....nasib ada wat separuh da...

huhuu..baju raya ubi da ada..blogger-emoticon.blogspot.comkekeke....

ok la sebenarnya tulis n3 kali nie..ubi just nak ucapkan selamat raya kepada suma kwn2 ubi d sini...n kepada suma pelawat yg teterjah blog nie..

ubi mintak maaf kalo ada salah silap dlm blog ubi nie ubi wat...sakitkan hati ka....hancurkan hati ka...sakitkan mata ka...sakitkan jiwa ka...sakit kepala ka..sakitkan telinga ka...wat korang meluat ka....dan wat sakit la..

huhuhu..pas nie mau kemas baju lagik...wawawa..beshhhnyaaaa oooo.....rindu cousin kecil yg pic dia besar d atas tuh....owhh...hehehe tggu kakak mu nie balik nanges la ko....huhuhu.....

wah melonjak keriangan hatiku ini...lalalalala..blogger-emoticon.blogspot.com.....okeyla...mamam kueh raya byk2 erk kwn2 cayang.....huhuhu...blogger-emoticon.blogspot.com....(doakan perjalanan ubi selamat)....


Read more...

praktikal...???..yes! xsabar...

Posted by miss ubi | 5:26 AM | 16 comments »

salam..

semalam taklimat praktikal..
tefikir lak tetiba..
mau praktikal d mana.
adeh!!!
Islamic Finance dah mula bekembang ngn pesatnya..
harap2 la byk mau tima c ubi nie wat praktikal tempat durang...huhu
mau g semenanjung byk cost...ish xmaula..
tempat ubi jak la...tapi xbyk tempat lak...
tup2 ke bank jugak nie...huhu..

k la...tada...camat sahur..
Read more...

aku miskin...

Posted by miss ubi | 1:58 PM | | 22 comments »

blogger-emoticon.blogspot.com

hidup miskin memang derita...sedih duka hampa...kadang gembira..tapi gembira xkan kemana selagi sengsara sentiasa ada...siapa kesah? hanya c miskin yang rasa..

sabar dan airmatala meredakan segalanya..


aku percaya..................semuanya akan berubah...ibu..ayah..adik2 n abgku..terima kasih atas segalanya...

kita kena sabar untuk seketika sahaja.......

ya ubi...sabar....sabar....sabar......


maafkan adikmu ini bang...
terima kasih atas segalanya...

Ya Allah muda-mudahan aku dapat membawa cahaya pada mereka....amin..
Read more...

gemuruh yg xleh ilang!!!

Posted by miss ubi | 1:33 AM | | 10 comments »

salam...

huhuhu...da berapa ari dah xda n3 baru..huhu..sebab?(assgment la ba)..bukan salah ubi...tapi salah?..(xda sapa yg salah)...arinie mood? (apy bah..) assgmnt da hantar byk...huuu..xlama i bersukaria d kg pada hari raya kelak...kekeke...klas ubi byk xda slps mggu depan..haha..so ubi dengan bermaharajalela membalikkan diri bersama kwn2 ke rumah yg sepatutnya dan dibenarkan oleh syarak...minggu depan ada 2 midterm n 2 asgmnt mau hantar..tapi dah lega sebab xla stress mcm mggu nie..huhu..

apa cita ubi nie mlm erk...owh ya siapa d antara kwn2 ubi nie yg yakinn jew ckp depan org ramai?..next sem i ll hv final presentation...so ubi kena yakin dan belagak xpenakut...haha..tulun la ajar ubi...tulun..tulun...

ubi selalu npk ngok ngek jak depan urang...huhuu...sebab ubi xpndai bercakap n penakut...hahaha..ntah la pa yg ubi takut...

kalau time presentation even bukan ubi present tgn nie punya la sejuk...jantung nie 1000km/jam dah kelajuan dia...ermm..perlahan kan??..ntahla...apa mau jadi ngn ubi nie..penakut gila...berani lagik tu power rangers dari ubi...
Read more...

sabarla ya ubi....

Posted by miss ubi | 9:45 AM | | 14 comments »

salam...

hehehe..kalo ubi nie da mula melalut d blog sumanya xda motif..huhu..pas tuh suma pasal tension n masalah..wawawa...suka ati la ba..

ok...1..2..3..mula...ok la..selama hidup nie kita akan jumpa ngan suka n duka...hehe..bila suka mestila apy kan....then bila duka mestila sedih..

kebanyakan yg ubi selalu dapat adalah duka...tapi xpa..harini..pagi nie...ubi ingatkan diri ubi belajar menerima semuanya...terima n kena redha...tu la namanya dugaan..

pahit ka benda tu..leh wat trauma ka..leh wat sakit jiwa..atau leh memalukan ka..leh wat nages ka...leh wat sengsara ka...n leh suma ka....kenaaaaaaaaaaaa jugak belajar menelan n menerima sumanya..ingat ubi itu adalah DUGAAANNNN...dugaann k...

jan suka ngeluh...jan suka tangisi...jan xredha...kena redha k..mayb arini ubi berduka sebagai jalan untuk menuju ke daerah apy kan...hehe..always think positif..ubahla la diri...

bak kata insan" tu" xsemua apa yg kita nak akan kita dapat...ok..ceh pagi2 nie sejuk gila...hujan mendung...mcm hati ubi lak..hehe..

tapi pas hujan besanya???CERAH kan??? kan..kan....ha macam tu la jugak nasib ubi nnt...hehehe..ingat tau ubi...pas mendung besanya akan cerah....tunggukan yg cerah dan hargailah mendung sekrang...sediakan payung sebelum hujan...tu kata Rihanna..erk...?(betul ka)..wakaka..suka ati la...

hahaha...petang ada class..pagi nie pas wat sesi sauna d blog nie..baru wat keja n siapkan..sekurang2nya..ubi lega..ubi ingat k...lupakan semua yg pahit...belajar memaafkan...belajarr..n belajar....n belajar.....

jan cedeh2 ya...sekarng nie..try meluah ngn diri sendiri(boleh ka?)...try nasihat diri sendiri...n try la sebaik mungkin...semalam ubi cedeh memang xdapat dikatakan cedehnya..wakakaka...tapi....tu sumaaa...apa ubi? DUGAAN bah...pandaiiii ubi...dah boleh pam dah....apapun...semoga korang xmacam ubi...semoga korang apyyyyy n apyy....tauu....ingatt pesan rihanna " sediakan payung sebelum hujan".....
Read more...

Malam ini ku sendiri...

Posted by miss ubi | 1:25 AM | | 7 comments »

Salam...
time nie sakit sgt pala..tapi still xleh tido...penat yg teramat sgt..tapi still xleh tido..kepala otak nie pikir byk masalah...salah satunya...assgnment...oo assgnmnt...menciii...stress...letihnya..byakk kena submit sebelom raya sakan..

yang kedua lak..
ermm mls mau cakap la...

yg ke-3 lak..ubi mau balik umahhhh.blogger-emoticon.blogspot.com....

bila kita ada masalah mcam2 kita wat...tuk legakan hati...terasa mcm mau pegi jauh2...terasa mcm mau lari...terasa mcm mau teriak..macam mau diam(paling xleh diam)...terasa mau becakapppppppp jak..terasa mauuuu makan..terasa mau tido (tp xdpt)....

apa lagik mau tuliss nie...blogger-emoticon.blogspot.com...lama lagik baru sahur nie...tp mcm lapar da..adui...xda mudnya...adui apa kah jadah nie...

bila ada masalah nangis adalah penyedap n penenang ubi...pas nanges kurang cikit stress(ada sedikit cengeng d c2)...


penipu...penipu....penipu....penipu...oooooo..penipu...(terasa kebencian d sini)...
jap ubi cipta lagu jap tuk penipu ya...

"kalau anda gembira,
amik lampu...
kalau anda gembira,
buka buku.....
kalau anda gembira...
amik lampu baca buku
......kalau anda gembira memang penipu...."

PENIPU ITU KAMU....
(nie tajuk lagu ciptaan ubi mlm nie)....
suka ati la...







p/s : org yg kita harap xkan penah ada...dan xkan ada...dan xkan ada....p la lari jauh2... Read more...

explain sikit ba

Posted by miss ubi | 6:27 PM | | 13 comments »

Apa yang dimaksudkan dengan queen control?..tolong explain..

bukan ubi xtau cuma nak kepastian..blogger-emoticon.blogspot.com... Read more...

mau baca?..ada faham?

Posted by miss ubi | 11:12 AM | | 15 comments »

Sinchan lapar call Usop Sontorian..
Aiman pula xkesah...
Kini tiba bulan Ramadhan...
Miss ubi ucapkan Selamat BERPUASA...

Doraemon suka bantu Nobita...
Ultraman suka lawan raksasa..
Meh dengar Miss ubi nak kata..
"Mehla bemaafan sempena Puasa"...
blogger-emoticon.blogspot.com

p/s: celamattt posaa........yeyeyeyeye
Read more...

amacam nie??..

Posted by miss ubi | 11:01 PM | | 10 comments »

ubi punya confident level teruk sangat..xtau amacam mau improveblogger-emoticon.blogspot.com...cedehnya..
terasa macam orang pandang rendah ja selalu..cedeh oo....

ok la...enough 4 today!
Read more...

kepala hotak d mana???

Posted by miss ubi | 7:23 AM | | 9 comments »

blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comhaaa..arini memang bangun pagi mood memang teramat MARAH...

tempat ubi ini masalah air...sebab catuan.....dipendekkan cerita...jam 5pagi kot dah air xidup...then 11 or 12 mlm baru air idup lagik..
so..ubi nie beli tong besar tuk air..ada selamat sikit..tapi kena jugak bejaga malam sebab nak tadah air..

sebab nak tadah air nie..supaya tangki umah kami nie dapat disimpan air tuk kegunaan pagi...
TAPIIII..menjak beberapa menjak nie...bila bgn jak pagi air dah kering dekat tangki...

tau kenapa????? kengkawan budak seumah jugak yg datang berhijrah dari kediaman kampus datang dengan sesuka atinya p mandi pagi..sudahla KURANG HAJAR!!!...xminta permission plak tu...SELAMBA ORANG UTAN plak...mandi bagai nak RAK!!!..blogger-emoticon.blogspot.comdia pikir bilik mandi tuh KOLAM RENANG apa?...nak tompang mandi agak2 la jugakk.....badigul...

tambah wat panas kita yg tuan umah nie xmandi lagi...nak melabur AMANAH SAHAM BUMIPUTRA pon ditunda dari semalam sampai la idup air...sebab air dah kering kontang...ya memang ada tong..tapi.....tong tuh tuk kegunaan sepanjang hari sampai mlm..nak melabur air kenalah banyak...i bukan lap pakai TISUUUUUUUU ok....

akhir kata arini..!!!!!kepala hotak ko!!!!wat umah nie macam ko yg punya...dah la pengotor...pakai selipar dr umah dia masuk umah org terus g tandas..

WARGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BONGOK+SENGAL+BEGOK+TOYOL+ORANG UTAN+AYAM GORENG+MAGGIE+geram!!!!-PANDAI=BADIGULLL>>>

ha puas ati aku..blog ini aku yg punya!!!
Read more...

luahan seketika

Posted by miss ubi | 7:47 PM | | 2 comments »


.blogger-emoticon.blogspot.com.
kadang2 org xkan tau apa yg kita rasa...
kadang2 org xkan tau apa yg kita tau..

pernah orang kesah?
pernah orang peduli?

ada..cuma hanya beberapa..
beberapa lagi...? xpa..

biarkan saja...
kita manusia..

kdg kita akan sedih..
kadang kita akan kecewa...
kadang kita berdusta..
kadang kita gembira...


tapi semuanya sementara..
oleh itu..
sabarla....

mungkin satu hari dorang akan rasa apa yg kita rasa...
xmeminta cuma...
percaya...
Read more...

bimbang

Posted by miss ubi | 11:37 PM | | 7 comments »

salam..

sebelum nie asyik dengar ipta sana sini tutp sebab H1N1..
kalinie dah dgr beberapa kes tempat ubi lak...
agaknya xlama jugak tutp nie..
tapi bagi ubi sejauh mana cuti tu leh control jangkitan?...

sebab xsuma student yg d bg cuti dok diam2..ada yg balik kg...ada yg jalan2x..ermm...perjalanan mereka juga berisiko..bg ubi cuti bukan jalan yg terbaik..
alangkah beshhhhh sgt2 kalo ada lecture yg online jak..xpayah g kuliah..xpayah amik risiko dapat jangkitan....just dok bilik dgr lecture...sampai kes reda baru kuliah macam besa..so xpayah cuti2x..xpayah ada replacement class..kan besh cam tuh..apapon ubi harap kita semua terlepas dr jangkitan nie..
Read more...

Kalah bermaruah!!..yeha..

Posted by miss ubi | 6:12 PM | | 6 comments »

blogger-emoticon.blogspot.commari2 dengar ini cerita...hehehehe...


yeha....ini story ada apy sikit la..n puas atyyyyy sgt2 la...hehehe..u all nak tau?..eleh xmau tau pon suka ati ubi la nak mengeja atas blog ini..huhu..blog ini aku yg punya..huahuahua..
blogger-emoticon.blogspot.com..ok la..pada senen lalu bersamaan hari monday...aku n da geng...!( SUKA2 TEAM) hehehe..bermainla dengan xda malunya di atas gelanggang futsal...okey ini pertandingan tau...bukan sesi latihan sesaja...

haha..seperti yg dah ubi mklumkan pada zaman dulu..ubi n da geng memang baru jak mencium bola futsal itu...hahaha...

ok teruskan cerita,...kami men lawan team yg terer2 jugak la...pada 1st game jak ubi dah terterajang roomate...haha...(xsengaja bah) ubi jugak yg cedera kuang2x...

penjaga gol kami..MEMANG BESTTTTTTTTTTTTT.....hehehehe...xie xie anis...
ko la harapan kami...
kami suma men ngan gumbira n apy..kami hya dikalahkan oleh team yg memang terer la..wakil u...n 1 team lagik...budak junior..tapi dek...akak salute korang..memang besh...
besh jugak men ngan drg...hehe.blogger-emoticon.blogspot.com.
kelemahan kami...kami xpandai menjaring sahaja...
so kami xda mengumpul mata...hahaha..telur kita xpecah la my geng..haha.blogger-emoticon.blogspot.com.

tapi kami rasa kalah kami kalah bermaruah..!!sebab ur all nak tau?
hehehe...team kami mmg xpenah men....tapi team yg lawan kami xjuga dengan mudahnya tewaskan grp kami..
bayangkan...
team kami hya 2 org jak pernah men..yg len majoriti xpenah...
yg kami apy even dlm sejarah idup kami men hya 5 kali..men (4 kali lawan team len....1 kali men sesi mengenali bola futsal)..huahua TETAPI...xmudah untuk team kami dikalahkan...huahua(agak riak)...kekeke...

apapoon....kami tersangat la apy....

sebab..

1st game-kami kalah 2 mata
2nd game- seri
3rd game-seri
last game-kami kalah 2 mata

tau kenapa apy?...hehehe yg kalah 2 mata pada 1st game n last game..memang terer gilak la durang men...blogger-emoticon.blogspot.com

yg 2 lagik...agak sukar drg kalahkan budak yg br kenal bola...
yehaaaa.....kita dah mencapai lebih dari yg kita jangka...hehehe

TAHNIAH untuk TEAM SUKA SUKA..
niat itu penting...bila men suka2..we got no stress!!
Am i rightblogger-emoticon.blogspot.com?

layan pic d bawah ini....agak xjelas...hehehe..tapi nie xamik time men la..pas men baru posing...huhu.ubii n defend...ada lagik defend lain..
ubi posing mengada....
ni lak ngan c anis..penjaga gol..terer banar..hehehe,,chayok!!..

nie team kami...ada lagi yg xmasuk dlm pic nie atas sebab2 xdpt di elakkan...







Read more...

Trouble is A Friend

Posted by miss ubi | 3:09 PM | | 7 comments »

Align Center

Trouble Is A Friend lyrics

Trouble will find you no mater where you go, oh oh.
No Matter if you're fast no matter if you're slow, oh oh.
The eye of the storm and the cry in the morn, oh oh.
Your fine for a while but then start to loose control.

Chorus 1:
He's there in the dark,
he's there in my heart,
he waits in the winds
he's gotta play a part.
Trouble is a friend,
yeah trouble is a friend of mine. oh oh!

Trouble is a friend but trouble is a foe, oh oh.
And no matter what I feed him he always seems to grow, oh oh.
He sees what I see and he knows what I know, oh oh.
So don't forget as you ease on down the road.

Chorus 1

Chorus 2:
So don't be alarmed if he takes you by the arm.
I won't let him win, but im a sucker for his charm.
Trouble is a friend,
yeah trouble is a friend of mine. Oh oh!

Oh how I hate the way he makes me feel.
And how I try to make him leave; I try.
Oh Oh I try!

Chorus 1

Chorus 2

Oh, Oh.
Read more...

Team Suka Suki

Posted by miss ubi | 2:29 PM | 8 comments »

salam...

uhu...fenin2...aku mmg xsuka sukan..masa kecik adalah...huhu...men hoki jak..2 pun sekolah rendah jak....tapiii...tetiba aku join pertandingan futsal..bygkan xpnh men..xtau rules futsal langsung...suma xtau..blogger-emoticon.blogspot.comsuka2 ati jak mengenter kan diri masuk competition....huauha...

yg besnya...hya ada 2 org ja kot yg pena men futsal dlm geng kami..huhu...kakiku yg sgt cumil neh xpenah bermain futsal...so arini aku akan mengajar kakiku berkenalan ngn bolablogger-emoticon.blogspot.com..kepada team2x len...jan risau...lawan team kami untuk perlawanan persahabatan...nak bg gol bg jew...huahua..kami xerann pon..wawawa...sebab mmg kami xtau men...haha...blogger-emoticon.blogspot.comyg penting HAPPY..

chayok untuk team Suka Suki!!!!!!
jom g kampusblogger-emoticon.blogspot.com
Read more...

besnya lagu neh..

Posted by miss ubi | 10:46 PM | | 12 comments »


Brainstewz - Twinkle away.





Read more...

xperlu baca

Posted by miss ubi | 1:39 PM | | 12 comments »

sedihhh..
sedih..
sedih........
memang sedih..
sangat sedih...
wat sedih bikin sedih...
wargHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Read more...

Mencari Jodoh Cara Pelik

Posted by miss ubi | 11:33 AM | | 22 comments »

emm..alhamdulillah baru pas mamam...ok la..tu bukan perkara penting dlm n3 nie...
sebenarnya..nak story cikit nie..pasal pagi tadik la...masa ngah siap2 nak g kuliah dgr la Hot Fm...tapi apa yg menarik perhatian adalah...topik pagi td..xsilap tu la tajuk dia mencari cinta cara pelik..kalo xsilap la..sebb xdgr radio tu dari awl..yg tetarik sgt nie..adalah sorang hamba Allah nie dia carita..amacam dia jumpa JODOH dia..

u all tau amcam?...xtau kan?(yg tau diam2)...nie nak bgtau...satu hari 2 sorang minah nie d datangi oleh sorang budak bersama sorang laki yg selekeh..budak tu cakap ngn minah nie..

"akak leh tlg x bantu abg saya melintas jalan"...rupa2nya abangnya buta..

so c minah ni tlg la...pas tu kemudian hr2 lain pon minah tu sllu la tolg juga laki nie n budak tu (maybe dia selalu ternampak kot)....sebab dia kasihannn sungguh....
apa yg xdijangka tu...pada 1 ari tu...laki tu cakap ngn minah nie..macam nie

"saya dah jumpa pempuan yg sy cari"...dan sebenarnya dia xlah buta...n budak tu adalah anak sedara dia...huhu..(pandai budak tu belakon)..lelaki tu sorang pegawai bank xsilap...(konpom xsilap)..opss.....tersilap...PEGURUS BANK laki tu..huhu

minah 2 apa lagik melompat2 katak la(andaian ku sahaja erk)...pas dr peristiwa tu..minah n mamat tu pun menjadi suami isteri n dorang kata...dioarang sgt22222222 bahagia....

wah...ada juga cita mcm nie kan...mcm wayang pla..mcm cita P.Ramlee pon ada..
tapi xpala...apapon..ubi doakan semoga mereka bahagia n berkekalan d dunia dan akhirat...AMINNNNN..sekian sahaja speech ubi kali nie...huhu..:P

p/s: belilah tongkat cepat2...
Read more...

arini..today...

Posted by miss ubi | 8:25 PM | | 6 comments »

arini aku tersedar...

bahawa....

Xsuma benda yg kita inginkan....

kita akan dapat...

tapi apapon yg terjadi....

jalan ja ke depan..

jan pandang belakang...okey!!! Read more...

air punya pasal

Posted by miss ubi | 6:34 PM | | 2 comments »

nie ubi geram nie...
susahnyala air d kampus ne...
sampai beli tong sampah besar tuk tapau air..
huhu...pelik2 ja org len npk beli tong sampah besar dr pekan nek bas..
huhu..xkesahla..
janji ada tempat tapau air yg lebih besar..
nasib penumpang bas tu sporting sumanya...huhu...
xla malu jua.. Read more...

ASSALAMUALAIKUM

Posted by miss ubi | 6:47 PM | 3 comments »

ASSALAMUALAIKUM.....

hola....salam windu ubi untuk suma...hahaha...

fuh..setelah sekian lama...barulah ubi....berhasil merasmikan kepulangan ubi ke blog sendiri...

huahuahua..

ok la nnt kita jumpa lagik.saja ja melalut jap mengumumkan kepulangan yg mengada2 ini..kahkahkah...!!!taraaa byee..salamm..... Read more...

xmau!!

Posted by miss ubi | 10:48 AM | , | 5 comments »

aku xmau balik campus..wargh!!!!!!

tapi kena jugak.....sebab nak abiskan study..

setahun lagi..setahun lagi..

tapi kali nie aku betul2 xda semangat sangat2..

byk benda yg terngiang2 d kepala hotak...argh!!!belum balik aku dah xapy..balik

lagyla xxxxxxxxxxxxxx apy..

sem lalu byk masalah..xpala...biarkan ja...sem nie aku xnak ada masalah yg sama..aku

da mlas layan..

result lalu maintain ja...tapi ada kecewa..sebab result lalu bg effect CGPA..

xtau nak amik semangat d mana...

ubi pun dah xda semangat..

untuk yg awl2 nie sumanya masih agak suram n kelam...huhu...

wahaha...

semoga aku cepat kaya!!!!!!n kawin!! Read more...

cuti n cuti n cuti

Posted by miss ubi | 7:31 PM | | 8 comments »

salam....hola..

huhu...wah lama xmenerjah blog ubi sendiri...sowi la sapa2 yg datang ke blog ubi tapi xda perasaan ja blog ubi..tu tandanya ubi memang xda perasaan..huhu..

ok la..masa cuti nie memang boring la..best ngan family tu best jugak la..tapi dok umah xda wat pa boring jugak..

fuh selama x menyelak2 blog nie ada juga bbrapa rakan blog yg bersara kejap..tukar url n sebagainya..cedehnya ubi..tanpa dsedari kawan2 blog merayap pergi....xpala..ke mana pun kamu ubi tetap d cini..tetap ingat n cayang kamu suma..hehe..

ok la saja ja mau mengomel jap d sini..sebenarnya ubi ngah berdebar menunggu result nie..aduyai..doakan ubi dapat ok erk.. Read more...

oh tidak!!

Posted by miss ubi | 10:55 AM | | 12 comments »

salam...

nampaknya dapat jugak ubi bermain tenet dalam kebun ubi...ubi terjumpa broadband yg telah keluar bersama ubi2 d kebun ini..huhu..(mengong)..

mau cerita banyak neh...

ubi nie jenis yg pemakaian ubi xla alim (d try untuk berubah)...ubi xpakai juga la warna warni d aidilfitri d muka nie..xjuga pakai yg pakaian ladies melainkan baju kurung ke kuliah...

kalo pakai baju p jln2 pon just bju lengan pjg n suar slekkkk atau jin...(matila jin xda suar)..n tudung selempang jew..

so...dalam beberapa ari yg lalu...
ada la sorang hamba Allah nie...dia kata.."asyik pakai cam tu ja....pakai la yg lain2 cikit..(baju ladies)..."fuyoooooo.......1st time ubi kena segibik...

aduii tulun la ya...ubi xsuka..xsuka..n xsuka...simple n bersih sudah cukup...tapi jauh d lubuk hati ubi yg dia xnpk..terasa malu...sebab yg tegur tuu...."LELAKI..

ubi lom keja lagik...wat pa ubi melawa pakai itu ini..ish rimas aku lemas!!..kalo keja blhla pakai g tempat keja ikut kesesuaian..skrg neh pon xda apa yg mau dilawakan..mls la...bukan xmau bergaya tapi rimassss la......

kalo kamu tempat ubi..apa kamu rasa n tindakan kamu????? Read more...

award lagik..huhu..

Posted by miss ubi | 9:58 PM | | 7 comments »




Tenkiu untuk blogger shafril atas tertampalnya award neh d blog ubi .. Read more...

Tgk dulu ok...

Posted by miss ubi | 8:40 AM | | 6 comments »

video

sebenarnya xmau uda letak n3 kunun2 busy mau balik.....tup2 terpanggil lak tuk letak neh..biar dpt kongsi tgk sesama...xpala akan ada n3 selagi ada tenet..huahua..ok jom tgk nie...video pasal mamam KFC..bukan mamam UBI k...:P Read more...

ubi bla...

Posted by miss ubi | 11:51 AM | | 27 comments »

Read more...

Award lama n Baru..

Posted by miss ubi | 10:27 AM | | 2 comments »



nie award dari pikok yg lama dah teperap....xtempel2...huhu...tenkiuu pikok!!




nie award dari blogger yg bru aku kenali.."norhazrin"hehehe...tenkiu jugak untuk awak...len kali jan segan bagi erk...huahuahua.. Read more...

Jgn jadik katak

Posted by miss ubi | 4:39 PM | | 18 comments »

video

p/s:...jan jadik org gelojoh... Read more...

Lagu lama yg Ubi suka

Posted by miss ubi | 2:18 PM | | 4 comments »

video Read more...

Faham x?

Posted by miss ubi | 12:42 AM | | 10 comments »

BUAT2 PAHAM K

nie perkataan tuk 1 chapter yg baru jak aku ingat..wah ada byak chapter gikk..siap aku lukis2 lagik..agak publisiti murahan cikit erk...tapi..padulik la..janji aku ingat!!huahua...agak buruk lukisan aku bila menggunakan alat selain tangan...lalala...

nie lak masuk yg kedua...tada....!!cis byk lagik mau wattt...

nie yag ketiga.......1 more chapter...chayok!!!!...ubi!! ubi!!!chayok!!!!

akhirnya...4 chapter dah abes...fuh lega..tapi xingat sgt gik..mau d kasi lagi kuat ingatan ini..suma nie perkataan2 untuk sem nie...sem lalu punya byk lagik....kena refresh balik jugak nie..ok la...nie ja hasil karya mandarin dari ub tuk sem nie...huhu...xlama lagik ubi cuti...kemungkinan besar ni n3 yg third last da...pas tu ubi x berblog selama 2 bulan.... Read more...

Apy...

Posted by miss ubi | 1:57 PM | | 8 comments »

Tenkiu blogger HIROSHINARI...yes...aku udah bejaya...kamu tau apa aku bejaya wat?...tgk sendiri...haha..tada bye2..barulah aku leh belajar mandarin akaun ngan senyuman..lalala... Read more...

BUANG MASA

Posted by miss ubi | 1:13 AM | | 4 comments »

aduiiiii....tulunnn.....2 paper gik...mlsnya la...dari pagi sampai mlm aku mengadap blog..huahuahua...tulunnn....MALAS aku datang udah nie...

aku dah wat favicon..mcm blogger yg len..aku try2 jak huahuahua...then ada lagik aku wat..tp xmenjadi...sampai aku nek boringg...wah ok la...aku mau try study..huahuahua...tulun.....~~ Read more...

jom baca info dari utusan neh...

KUALA LUMPUR 29 April - Jabatan Meteorologi menjelaskan, keadaan cuaca panas dengan suhu tertinggi 36 darjah Celsius sepanjang bulan ini berikutan musim peralihan monsun.

Pada masa yang sama, orang ramai diminta supaya lebih berhati-hati dalam melakukan aktiviti di luar di samping minum lebih banyak air bagi mengelak masalah kekurangan air dalam badan.

Kenyataan jabatan itu di sini hari ini memberitahu, sepanjang musim yang berlaku pada setiap April tersebut, kebiasaannya cuaca panas pada sebelah pagi tetapi hujan dan ribut petir ketika lewat petang dan malam.

Menurutnya, berdasarkan bacaan yang direkodkan dari 1 April sehingga semalam di 40 stesen meteorologi, terdapat hari-hari yang menunjukkan beberapa stesen mencatatkan suhu maksimum.

Tambah kenyataan itu, suhu tertinggi direkodkan ialah 36.1 darjah Celsius di Stesen Meteorologi Petaling Jaya pada 17 dan 18 April lalu.

''Keadaan cuaca panas dan kering dari pertengahan April disebabkan perubahan tiupan arah angin dari timur ke barat.

''Kedudukan matahari yang tepat dalam kawasan tropika menyebabkan suhu menjadi panas pada hari-hari tiada hujan,'' tambah kenyataan itu.

Menurut kenyataan itu, suhu tertinggi yang pernah direkodkan sejak 1968 ialah 40.1 darjah Celsius di Stesen Meteorologi Chuping pada 9 April 1998, iaitu pada tahun berlakunya fenomena El Nino.

Jabatan itu juga memberitahu, mulai Mei hingga September ini, negara akan mengalami Monsun Barat Daya yang mana lazimnya cuaca lebih kering berbanding bulan-bulan lain tetapi dengan suhu normal antara 30.7 dan 34.1 darjah Celsius. Read more...

sebelum ni..

Posted by miss ubi | 9:30 PM | | 6 comments »

alhamdulillah..dah lepas 5 paper...just tinggal MANDARIN n ACCOUNT lagik...INSYALLAH aku akan wat yg terbaik untuk diri aku sendiri...

sem depan dah sem 5...xsabar rsnya mau abes..habis amik degree ni memang Alhamdulillah sangat2x.lama jugak perjalan aku..nie mau kongsi cita cikit la perjalanan study aku neh...ceh mlm nie serius cikit la...nie cita tuk dikongsi ngan adik2 yg ngah d peringkat SPM..aku bukan sapa2..tapi just mau bekongsi cita..

aku bukan terus masuk u nie pas SPM...aku xbijak....sebab aku malas..aku byk men...byg kan..esok SPM aku cover suma mlm tu...tu pun start study jam 2 pagi..memang teruk tahap monyet la...KESANNYA RESULT AKU TERUK!!...so jan ikut cara ini ya adik2ku..hehe....

then pas tuh...hasil dr result teruk tu..aku try masuk politeknik...masuk jak sana apply dip xdapat...dapat sijil jak tau..SIJIL PENYIMPANAN KIRA...masa d sini la aku belajar tul2 sebab aku dah xsama2 kwn2 dulu..aku malu...rs rendah diri..rasa bodoh sgt...n sebagainya yg boleh dikategorikan dalam perasaan negatif..geng2x aku time SPM suma p U...UIA...UITM...n sebagainya..aku jak p x..malunya la...d situla aku mula sedar...

masa d POLITEKNIk...aku kosong...sebab..AKU XTAU apapon pasal akaun...sebab time SPM aku budak CIVIL ENGINEERING..nama jak sedap tapi otak aku d lutut..ilmu aku tarak..haha...lagilah cabaran bg aku sebb aku kena study suma dari mula..tapi aku berjaya jugak...alhamdulillah..walaupun mcm tuh, aku selalu rasa malu ngn kwn2 aku yg berada d U n matrikulasi..

kemudian...setelah amik sijil aku pon bernasib baik untuk menyambung DIPLOMA AKAUNTANSI...tapi aku kira integrasi la..amik setahun jak...aku masih rasa malu ngan kwn2 aku yg berada d atas ku...aku nekad mau sambung amik degree...tapi...ada halangan....so aku lupakan hasrat tuh..n bg peluang tuk apply keja..Cedeh gilak!!

Kalo dah rezeki aku tuk sambung study memang xkemana...apply sana sini keja 1 pon xda perasaan...keja2 tu pandang aku pon tarak..men mata ngan aku pon tarak...cakap "pewitttt" pon tarak...hahaha..tu tandanya rezeki kita belom ada...hahaha..

tapi sebenarnya..dalam masa apply keja tuh..aku apply jugak u......

ALHAMDULILLAH....aku dapat sambung tapi bukan major akaun da...beralih ke finance lak...KEWANGAN ISLAM...xpa..ALHAMDULILLAHHHH...

now hari ini...aku di sini...try untuk berdiri d atas kaki sendiri...

aku xmalu walaupun aku tua byk dari kwn2 yg muda dr aku..xbyk sgt erk...2 tahun la...huhu...apa yg penting...belajar selagi mampu..jan biarkan kita menjadi insan yg GAGAL....

so moral of the story....adik2ku yg berada d peringkat SPM...jan leka dengan apa yg ada sekarang..nnt kamu tua kerepot macam miss ubi ini yg masih study....hahaha..

ok la...aku mau rehat lu..nnt aku tambah tua kalo terlalu letih...hehehe..tada....

Read more...

SUMA KENA AMIK AWARD NEH..huhu

Posted by miss ubi | 2:20 AM | | 13 comments »



salam...k la sebelom neh da jawab tag n tima award dari rakan2 blog yg suka men blog..huahuahua...so alang2 tuh siapkan sekali award dari aku lak...ubi mau bagi sama my follower not flower ok!!..n my blog list member yg mau la..ubi reka cipta reka bentuk reka mereka..merapu2 dah creat neh!!..ini jak mampu tuk diwat..xcreatif sgt..nie ubi bg before i cuti sem k..pas neh ubi ada 3 paper lagi sebelom balik ke umah...so....nie award pertama menjak blog ini ditubuhkan..hahaha...amik la a...sowi pembahagian award tidak dilakukan d hotel 5 bintang..sebab bintang xda hotel!!!tadaaa...bye salam...ubi mau sambung berjuang untuk sem neh!!! Read more...

award-tag-award

Posted by miss ubi | 12:08 AM | , | 8 comments »

salam..ok la..aku aku mencuri masa aku sendiri lu..mau pampang award n jawab tag sekali jap...hahaha..nie dr kwn2 blog yg bg..tenkiu la erk..xlama lagi aku xda d blog untuk jangka masa yg lama..so amik kesempatan masukkan suma apa yg patot..huhu..


nie AWARD dari adik ZATIE....muahhh...tenkiu...







Nie dari PIKOK n MYE....tenkiu la wahai adik2ku...huhu




sape beutipul sile amek!!




hahaha..apa kes award nie Mye..miahaha..wat betipul2 jak la...hahaha...ok btw tenkiu la..rajinnyala korang neh bg award...xpa..my award coming soon okai...yg pasti before i bercutii panjang...huhuhu...


nie peraturan mye bg...!!

1.Pastikan jantina anda adalah perempuan
2.Copy badge sebagai award anda
3.Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan
4.Pass kan award ini kepada girl-friends anda


JAWAPAN UBI:::

1-aku pompuan ok..huhu..
2-udah amik ngan muka tebal...huhu
3-7 sebab kenapa bangga jadik pompuan-

1) aku boleh pakai emas...huahuahu betol2 mami jarum
2) aku dibagi wit lebeh cikit (wahh sungguh materialistikkkkk plastikk!!)
3) aku xsegan2 pakai losyen
4) aku xsegan2 malu kucing...malu cat..kambing..goat...
5) xheran la aku penakut cikit sebab aku pompuan
6) aku dapatla pakai baju kurung
7) aku leh dipinang xpayah susah2 meminang kekekeke...(tada...fuh!!!)

4-blogger pompuan amik la...

nie lagik MYE bagi..








Rules :

1) Copy image kat atas ni.
2) Tulis sebarang komen pasal penghantar ni.
3) Send kat mane2 blogger yang kamu suka. (unlimited)


JAWAPAN:

1-udahhh
2-komen pasal penghantar:::

mye nie kawan baru blog...hehehe...1st kenal dia g sebok g cuci baju..hehehe..pas tu dia muda dari miss ubi nie...then dia berkwan ngan blogger laen spt PIKOK..huhu...

3-amik la award n tag nie kepada suma follower n my blog list...datang blog amikla.. Read more...